Të gjitha lajmet
Tabelat dhe Rezultatet

OLIMPIADA DIMËRORE

Albin Tahiri i vetëm, bart flamurin e Kosovës në LO “Pekini 2022”

Albin Tahiri i vetëm, bart flamurin e Kosovës në LO “Pekini 2022”


Teksti: KOK

4 February, 2022 @10:06

Albin Tahiri do ta bartë i vetëm flamurin e Kosovës në ceremoninë hapëse të Lojërave Olimpike Dimërore Pekini 2022.

Skitarja tjetër, Kiana Kryeziu, që ishte paraparë të mbante flamurin bashkë me skitarin Tahiri, nuk do të lejohet të marrë pjesë në ceremoni, sikurse trajneri Agim Pupovci.

Pupovci ka rezultuar pozitiv në njërin nga testet e përditshme për Covid 19 dhe përkundër se është asimptomatik dhe gjendja e tij shëndetësore është shumë e mirë, ai është duke ndjekur rregullat e karantinimit, edhe pse testet e fundit jane negative.

Sipas organizatorëve, Kryeziu, është konsideruar si kontakt i mundshëm me persona tjerë, për çka nuk i lejohet të marrë pjesë në ceremoni, edhe pse është duke stërvitur dhe rezultuar negativ në testet per Covid 19.

Krahas ekipit tonë Olimpik, shumë ekipe Olimpike do të jenë të përgjysmuara në ceremoninë hapëse shkaku i kontaktit te personave me personat tjerë.

Ekipi olimpik që do të parakalojë në ceremoninë hapëse të Lojërave Olimpike Dimërore Pekini 2022, përbëhet nga: Albin Tahiri, flamurmbajtës, Bujar Turjaka, shef i misionit, Jeton Beqiri, zyrtar ndërlidhës për Covid 19, Musa Selimi, anëtar i Bordit Ekzekutiv të KOK-ut dhe Kushtrim Krasniqi, përgjegjës për media. Ceremonia nis nënë ora 13:00 me kohën tonë lokale dhe transmetohet në RTK.


 
Të gjitha lajmet nga Lojërat Olimpike