Fantasy TopSporti
Të gjitha lajmet
Tabelat dhe Rezultatet
{embed="/menu"}

BURSISTET

KOK nënshkruan bursat për shpresat Olimpike

Foto: KOK

KOK nënshkruan bursat për shpresat Olimpike


Teksti: KOK

8 April, 2021 @14:48

Komiteti Olimpik i Kosovës ka nënshkruar kontratat me 24 bursistët e rinj “Shpresa Olimpike 2021”, të cilët do të marrin bursa nga Komiteti Olimpik i Kosovës, si dhe dy bursistë olimpikë për Lojërat Olimpike Tokio 2020.

Të pranishëm në ceremoni, ishin drejtuesit e KOK-ut, kryetari Ismet Krasniqi dhe sekretari i përgjithshëm, Shasivar Haxhijaj, kurse nga afër ceremoninë e përcollën edhe nënkryetarët Gazmend Maxhuni e Milaim Kelmendi.

Kryetari Krasniqi theksoi se përkrahja e sportistëve të federatave të ndryshme po bëhet pas vendimit të marrë  në muajin shkurt nga Bordi i kaluar Ekzekutiv i KOK-ut, derisa theksoi se bursat do të ngriten edhe më shumë si për bursistët olimpikë, ashtu edhe për bursistët “Shpresa Olimpike.

“Ky është qëllimi ynë, të punojmë dhe të përkrahim sa më shumë sportistët, në mënyrë që ata të kenë vullnetin për të punuar dhe për të sjellë sa më shumë suksese”, deklaroi Krasniqi.

Sekretari i përgjithshëm, Haxhijaj, foli më në detaje për përkrahjen e KOK-ut për sportistët, duke kujtuar përkrahjen e KOK-ut për 23 bursistët olimpikë për Lojërat Olimpike Tokio 2020 dhe Lojërat Olimpike Dimërore Pekini 2022.

“Vitin e kaluar kishim 10 bursa për Shpresa Olimpike, kurse nga viti në vit KOK po e rrit numrin e bursave dhe mbështetjen financiare. Vitin e kaluar bursa për Shpresa Olimpike ishte 100 euro në muaj, kurse këtë vit është kategorizuar në tri kategori dhe bazuar në rezultatet e tyre, kategoria e parë do t’i ketë 150 euro në muaj, e dyta 125 euro në muaj, ndërsa e treta 100 euro. Risi është edhe përfshirja e sportistëve të sporteve ekipore”, tha Haxhijaj, duke përmendur edhe mbështetjen e bursistëve olimpikë për përgatitje nëpër kampe të ndryshme.

Bursistëve olimpikë, karateistit Elhami Shabani dhe notarit Arti Krasniqi i janë ngritur bursat olimpike prej 100 euro në muaj në 250 euro në muaj, rritjet kjo që vlen prej janarit të vitit 2021.

“E kam merituar edhe më herët të jem bursist olimpik. Shuma që kam marrë më herët dhe kjo e tashmja nuk janë të mjaftueshme për një bursist olimpik, sidoqoftë unë ju falënderoj dhe do të vazhdoj të punojë për ta fituar normën olimpike”, tha mes tjerash Shabani.

24 bursistët e rinj “Shpresa Olimpike 2021” të moshës 15-21 vjeç vijnë nga 16 federata olimpike.

Skitarja Kiana Kryeziu dhe futbollistja Albulena Guri, duke falënderuar KOK-un dhe federatat respektive, theksuan se bursa do të jetë motiv shtesë për punë dhe suksese të mëtejshme.

Kontrata u nënshkruan edhe nga trajnerët e tyre dhe përfaqësuesit e federatave.

Sportistë që iu është ngritur Bursa Olimpike Tokio 2020

Elhami Shabani (karate) nga 100 Euro në 250 Euro

Arti Krasniqi (not) nga 100 Euro në 250 Euro

Sportistët që do të përfitojnë bursa si “Shpresa Olimpike 2021” nga KOK-u

Vlera 150 Euro në muaj

1.  Eda Zeqiri (not)

2.  Vesa Ibrahimi (karate)

3.  Arbër Kullashi (xhudo)                           

4.  Bashkim Bajoku (boks)

5.  Yllka Jashari & Melirona Avdullahi (volejboll) nga 75 Euro

7.  Kiana Kryeziu (skitari)

125 Euro në muaj

8.  Albina Deliu (atletikë)

9.  Fresk Sylhasi (tenis)

10. Olt Kondirolli (not)

11. Bleonit Bytyqi (mundje)

12. Blerton Nuha (çiklizëm)

13. Kreshnik Mahmuti (pingpong).

100 Euro në muaj

14. Albulena Guri (futboll)

15. Astera Tuhina (basketboll)

16. Betim Idrizi (hendboll)

17. Arbnor Berisha (shenjëtari sportive)

18. Shega Hasani (pingpong)

19. Bleor Ivanja (triathlon)

20. Auron Syla (mundje)

21. Edonit Telaku (shenjëtari sportive)

22. Lirije Peci (triatlon)

23. Elvis Çitaku (gjimnastikë)

24. Valëza Rama (gjimnastikë).


FRENCH OPEN

Roland Garros shtyhet për një javë, në shpresë të shikuesve

Tenis/Të tjera

Roland Garros shtyhet për një javë, në shpresë të shikuesve

08/04/21 @ 12:27

VOLEJBOLL

Ferizaj, finalisti i dytë i Kupës në volejboll

Të tjera

Ferizaj, finalisti i dytë i Kupës në volejboll

07/04/21 @ 22:10

BOKS

Donjeta Sadiku do të stërvitet në Finlandë me medalisten olimpike, botërore dhe evropiane

Të tjera

Donjeta Sadiku do të stërvitet në Finlandë me medalisten olimpike, botërore dhe evropiane

07/04/21 @ 20:08

DRITON KUKA

Driton Kuka me kërkesë para Lojërave Olimpike: Shteti të vlerësojë nivelin e sportistëve

Lojërat Olimpike/Xhudo

Driton Kuka me kërkesë para Lojërave Olimpike: Shteti të vlerësojë nivelin e sportistëve

07/04/21 @ 19:53

VOLEJBOLL

Peja në finale të Kupës në volejboll

Të tjera

Peja në finale të Kupës në volejboll

07/04/21 @ 19:22

BOKS

Donjeta Sadiku në Tokio 2020

Lojërat Olimpike/Të tjera

Donjeta Sadiku në Tokio 2020

15/06/21 @ 18:58

TOKYO 2020

Edhe një olimpist nga Kosova

Lojërat Olimpike

Edhe një olimpist nga Kosova

15/06/21 @ 16:12

TOKYO 2020

Brazili e Gjermania në një Grup, caktohen grupet për Lojërat Olimpike Tokyo 2020

Lojërat Olimpike

Brazili e Gjermania në një Grup, caktohen grupet për Lojërat Olimpike Tokyo 2020

21/04/21 @ 14:00

MUNDJE

Egzon Shala e përfundon herët Kampionatin Evropian

Lojërat Olimpike/Të tjera

Egzon Shala e përfundon herët Kampionatin Evropian

20/04/21 @ 15:40

HISTORIKE

Mbyllet Evropiani më i trofeshëm në histori për Kosovën

Lojërat Olimpike

Mbyllet Evropiani më i trofeshëm në histori për Kosovën

18/04/21 @ 19:18

DRITON KUKA

Driton Kuka me kërkesë para Lojërave Olimpike: Shteti të vlerësojë nivelin e sportistëve

Lojërat Olimpike/Xhudo

Driton Kuka me kërkesë para Lojërave Olimpike: Shteti të vlerësojë nivelin e sportistëve

07/04/21 @ 19:53

SKITARI

Albin Tahiri fantastik, fiton normën e tretë olimpike

Lojërat Olimpike

Albin Tahiri fantastik, fiton normën e tretë olimpike

28/03/21 @ 17:01

TOKIO 2020

Vetëm shikues japonezë në Olimpiadë

Lojërat Olimpike

Vetëm shikues japonezë në Olimpiadë

09/03/21 @ 18:41

SKITARI

Albin Tahiri fiton normën olimpike edhe në disiplinën e sllallomit

Lojërat Olimpike

Albin Tahiri fiton normën olimpike edhe në disiplinën e sllallomit

08/03/21 @ 16:09

SKITARI

Tahiri fiton normën olimpike në sllallomin e madh

Lojërat Olimpike

Tahiri fiton normën olimpike në sllallomin e madh

04/03/21 @ 15:53


 
Të gjitha lajmet nga Lojërat Olimpike