Të gjitha lajmet

SPECIALE

Tabela përfundimtare e Superligës së Kosovës 2001/02

Tabela përfundimtare e Superligës së Kosovës 2001/02

22 April, 2020 @23:37

Ishte viti i radhës që po e ndjeknin titullin, ndërsa kësaj radhe ia arritën.

Besiana e Podujevës që kishte investuar në lojëtarë të dalluar për kohën, u bë kampione e Kosovës për herë të parë në histori të klubit duke ndalë Prishtinën, që kishte marrë dy titujt e parë të kampionit pas luftës.

Besiana fitoi titullin e kampionit me 53 pikë të tubuara duke shënuar 45 gola (më së shumti) dhe duke pranuar 20 gola (më së paku) në elitë.

Trepça’89 kishte përfunduar stinorin si nënkampione me 42 pikë, sa kishte edhe Flamurtari i treti, ndërsa Drita kishte përfunduar e katërta.

Tashmë ish kampionia, Prishtina, kishte përfunduar në pozitë të gjashtë të renditjes.

Elita në sezonin 2001/02 përbëhej nga 14 skuadra, pas shkurtimit të radhës, ndërsa kësaj radhe ranë vetëm dy ekipe nga Liga e Parë (Superliga e tashme).

Vëllazëria e Zhurit kishte përfunduar stinorin në vend të fundit me vetëm 11 pikë për të rënë nga elita, ndërsa Llapi për dy pikë s’kishte shpëtuar duke kapur vetëm 32 pikë, ku lufta për mbijetesë ka qenë e madhe.

TË GJITHA NDESHJET:

Round 1 [Sep 2]
Besiana   2-0 Llapi
Dukgjini   2-1 Trepça ‘89
Gjilani   1-1 Drenica
Kosova P   1-0 Kosova V
Liria     2-0 Flamurtari
Prishtina   0-2 Drita
Vëllazëria 3-2 Besa

Round 2 [Sep 9]
Besa     1-0 Drita
Flamurtari 3-2 Prishtina
Kosova V   0-1 Gjilani
Llapi     2-2 Dukagjini
Trepça ‘89 1-0 Liria
Vëllazëria 2-2 Kosova P
Drenica   2-1 Besiana

Round 3 [Sep 16]
Besiana   3-0 Kosova V
Drita     2-0 Flamurtari
Dukagjini   2-1 Drenica
Liria     9-1 Llapi
Prishtina   0-1 Trepça ‘98
Gjilani   6-1 Vëllazëria
Kosova P   0-0 Besa

Round 4 [Sep 23]
Besa     1-1 Flamrtari
Drenica   1-0 Liria
Kosova P   2-1 Gjilani
Kosova V   5-2 Dukagjini
Trepça ‘89 0-2 Drita
Vëllazëria 2-3 Besiana
Llapi     0-0 Prishtina

Round 5 [Sep 30]
Besiana   2-0 Kosova P
Drita     5-1 Llapi
Dukagjini   4-1 Vëllazëria
Flamurtari 2-0 Trepça ‘89
Gjilani   1-0 Besa
Liria     1-1 Kosova V
Prishtina   2-0 Drenica

Round 6
[Oct 7]
Besa     2-0 Trepça ‘89
Kosova V   1-0 Prishtina
Llapi     1-2 Flamurtari
Kosova P   0-0 Dukagjini
[Oct 9]
Vëllazëria 1-1 Liria
[Oct 17]
Drenica   2-1 Drita
Gjilani   1-2 Besiana

Round 7 [Oct 10]
Besiana   2-0 Besa
Drita     1-1 Kosova V
Dukagjini   0-1 Gjilani
Flamurtari 1-0 Drenica
Liria     2-0 Kosova P
Prishtina   1-0 Vëllazëria
Trepça ‘89 4-1 Llapi

Round 8 [Oct 14]
Besa     4-0 Llapi
Besiana   3-1 Dukagjini
Drenica   1-1 Trepça ‘89
Gjilani   0-1 Liria
Kosova P   0-2 Prishtina
Kosova V   2-0 Flamurtari
Vëllazëria 2-5 Drita

Round 9 [Oct 21]
Drita     3-1 Kosova P
Dukagjini   1-2 Besa
Flamurtari 1-0 Vëllazëria
Liria     1-1 Besiana
Llapi     1-0 Drenica
Prishtina   3-1 Gjilani
Trepça ‘89 1-1 Kosova V

Round 10 [Oct 28]
Besa     2-1 Drenica
Besiana   1-0 Prishtina
Dukagjini   3-1 Liria
Gjilani   0-1 Drita
Kosova P   3-2 Flamurtari
Kosova V   1-0 Llapi
Vëllazëria 0-7 Trepça ‘89

Round 11 [Nov 4]
Drenica   2-0 Kosova V
Drita     0-0 Besiana
Flamurtari awd Gjilani       [awarded 3-0, originally 2-0]
Liria     1-0 Besa
Llapi     3-2 Vëllazëria
Prishtina   0-0 Dukagjini
Trepça ‘89 1-1 Kosova P

Round 12 [Nov 11]
Besa     1-0 Kosova V
Besiana   3-0 Flamurtari
Dukagjini   1-0 Drita
Gjilani   2-0 Trepça ‘89
Kosova P   1-1 Llapi
Liria     2-1 Prishtina
Vëllazëria 3-0 Drenica

Round 13
[Nov 17]
Flamurtari 4-1 Dukagjini
Drenica   2-0 Kosova P
Drita     1-0 Liria
Kosova V   6-2 Vëllazëria
Llapi     2-0 Gjilani
Trepça ‘89 0-0 Besiana
[Nov 21]
Prishtina   3-0 Besa

Round 14
[Mar 9]
Flamurtari 1-1 Liria
Trepça ‘89 1-1 Dukagjini
[Mar 10]
Drenica   2-1 Gjilani
Drita     0-2 Prishtina
Llapi     2-4 Besiana  
Besa     5-2 Vëllazëria  
Kosova V   1-0 Kosova P

Round 15
[Mar 16]
Drita     3-1 Besa
Prishtina   1-0 Flamurtari
Besiana   1-0 Drenica
[Mar 17]
Liria     0-1 Trepça ‘89
Dukagjini   1-0 Llapi
Gjilani   1-2 Kosova V
Kosova P   1-0 Vëllazëria

Round 16 [Mar 24]
Llapi     1-1 Liria
Drenica   1-1 Dukagjini
Besa     6-1 Kosova P
Trepça ‘89 2-1 Prishtina
Flamurtari 1-0 Drita
Kosova V   0-0 Besiana
Vëllazëria awd Gjilani       [awarded 0-3]

Round 17 [Mar 31]
Flamurtari 2-2 Besa
Prishtina   4-1 Llapi
Liria     1-3 Drenica
Dukagjini   1-0 Kosova V
Besiana   4-0 Vëllazëria
Gjilani   0-1 Kosova P
Drita     0-0 Trepça ‘89

Round 18 [Apr 7]
Kosova P   3-1 Besiana
Besa     1-1 Gjilani
Drenica   2-1 Prishtina
Llapi     2-0 Drita
Vëllazëria 2-1 Dukagjini
Kosova V   2-1 Liria
Trepça ‘89 1-0 Flamurtari

Round 19 [Apr 14]
Trepça ‘89 4-0 Besa    
Prishtina   2-0 Kosova V
Flamurtari awd Llapi         [awarded 3-0]
Dukagjini   1-0 Kosova P
Liria     4-0 Vëllazëria
Drita     2-0 Drenica  
Besiana   1-1 Gjilani

Round 20 [Apr 21]
Besa     1-2 Besiana  
Kosova V   1-0 Drita
Gjilani   3-2 Dukagjini
Drenica   4-2 Flamurtari
Kosova P   1-0 Liria
Vëllazëria 0-3 Prishtina
Llapi     2-0 Trepça ‘89

Round 21
[Apr 28]
Llapi     2-1 Besa    
Dukagjini   0-3 Besiana  
Trepça ‘89 2-1 Drenica  
Liria     1-2 Gjilani
Prishtina   0-0 Kosova P
Flamurtari 2-0 Kosova V
[May 8]
Drita     7-1 Vëllazëria

Round 22 [May 12]
Kosova P   4-2 Drita
Besa     0-0 Dukagjini
Vëllazëria 2-3 Flamurtari
Besiana   1-0 Liria
Drenica   1-1 Llapi
Gjilani   1-1 Prishtina  
Kosova V   2-1 Trepça ‘89

Round 23 [May 19]
Drita     3-0 Gjilani
Prishtina   1-0 Besiana
Drenica   2-2 Besa
Llapi     2-1 Kosova V
Trepça ‘89 7-1 Vëllazëria
Flamurtari 2-0 Kosova P
Liria     3-2 Dukagjini

Round 24 [May 26]
Kosova P   2-1 Trepça ‘89
Vëllazëria 1-3 Llapi
Kosova V   1-1 Drenica
Gjilani   3-1 Flamurtari
Besa     1-0 Liria
Dukagjini   1-1 Prishtina
Besiana   2-0 Drita

Round 25 [May 29]
Kosova V   2-2 Besa
Drenica   8-0 Vëllazëria
Llapi     2-1 Kosova P
Trepça ‘89 2-1 Gjilani
Flamurtari 1-0 Besiana
Drita     1-1 Dukagjini
Prishtina   1-2 Liria

Round 26 [Jun 2]
Gjilani   1-0 Llapi
Dukagjini   3-2 Flamurtari
Vëllazëria 1-3 Kosova V
Besiana   3-4 Trepça ‘89
Liria     4-2 Drita
Kosova P   4-1 Drenica
Besa     3-2 PrishtinaTABELA PËRFUNDIMTARE 2001/2002:

1.Besiana (Podujevë) 26# 16 5 5 45-20 53p
----------------------------------------------------
2.Trepça '89 KF (Mitrovicë) 26# 12 6 8 43-28 42p
3.Flamurtari KF (Prishtinë) 26# 13 3 10 39-34 42p
4.Drita KF (Gjilan) 26# 12 4 10 43-28 40p
5.Kosova KF (Vushtrri) 26# 11 6 9 33-29 39p
6.Prishtina KF 26# 11 5 10 34-23 38p
7.Besa KF (Pejë) 26# 10 7 9 40-36 37p
8.Drenica KF (Skenderaj) 26# 10 6 10 39-34 36p
9.Kosova KF (Prishtinë) 26# 10 6 10 29-35 36p
10.Liria KF (Prizren) 26# 10 5 11 39-29 35p
11.Dukagjini (Klinë) 26# 9 8 9 34-38 35p
12.Gjilani KF 26# 10 4 12 33-33 34p
------------------------------------------------------
13.Llapi KF (Podujevë) 26# 9 5 12 31-51 32p
14.Vëllazëria (Zhur, Prizren) 26# 3 2 21 29-93 11p.

TOP 5 GOLASHËNUESIT 2000/01

Golashënuesit më të mirë të stinorit 2000/2001

22 April, 2020 @22:36

Prishtina ishte bërë kampione në stinorin 2000/2001 në Ligë të Parë të Kosovës (tash Superliga) ndërsa më së shumti…

NJOFIMI I FEDERATËS

FFK do të nis punën për rifillim të garave

21 April, 2020 @22:05

FFK-ja më në fund ka botuar njoftimin e saj lidhur me mbledhjen e mbajtur sot me UEFA-në dhe anëtarët tjera…

NGA KONFERENCA

UEFA rekomandon përfundimin e të gjitha kampionateve dhe garave të Kupës

21 April, 2020 @17:15

Në mbledhjen e sotme të UEFA-së me 55 anëtarët e saj, është shqyrtuar kalendari i garave për çdo shtet dhe…

NGA FEDERATA

FFK i dëshiron shërim të shpejtë të rinjve

17 April, 2020 @12:04

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një komunikate të lëshuar sot i ka uruar shërim të shpejtë, dy…

SUHAREKË

2 futbollitë të rinj të Ballkanit, pozitiv në coronavirus

16 April, 2020 @22:29

Coronavirus ka prekut edhe sportistët e Kosovës. Të parët që janë bërë të ditur publikisht janë dy futbollistë të rinj…

Të gjitha lajmet nga FFK Superliga